Bögen från Norrland kommenterar sopstrejken.

Alltså jag blir bara så stum jämt då jag läser om diverse strejker. Först var den en jävla strejk med sjuksköterskor som fick för lite lön för det jobb de utförde, de sket totalt i sjuka människor som låg där på sjukhuset och behövde hjälp. Där ser man hur mycket de bryr sig om vad de gör på jobbet än vilken lön de får! Det gjorde mig så jävla besviken på vad det finns för människor här i världen.

Nu är det sopstrejk istället, herregud jag vet knappt var jag ska he mig själv. Jag menar, visst de strejkar pga deras löner är för låga, pga att de gör så otroligt mycket jobb, jobbar över 40 timmar per vecka och lider pga av det. Får ont i kroppen osv.
Men de tänker nog inte på konsekvenserna, att det kommer fler råttor till områden där det är mycket sopor och hur vi människor som måste stå ut med lukten. Alltså jag fattar faktiskt inte hur man kan göra såna där töntiga strejker. Varför inte istället studera på högskola eller dyligt och komma upp i den klass där man får en bra lön och slipper klaga? Men där måste man vara allmänbildad och vara motiverad för att klara av studierna.
Och sen till den saken så har sophämtarna en väldigt bra lön REDAN och enligt LO-tidningen är den på 34000 kronor och efter skatt blir det faktiskt 23800:- beroende på lite var i Sverige man är bosatt. Skatteavdraget beror ju på var man är bosatt.

Tack för mig gott folk.

Kommentarer
Postat av: Lasse

Tycker det är lite konstigt när de själva bryter mot kollektivavtalet fast de vill ha kollektivavtalet kvar. Begriper inte hur de tänker!

PUSS honey!

2009-02-09 @ 12:01:58
URL: http://www.hanky.se/rainbowstar
Postat av: Lisa

Sjuka grejjer det där.

2009-02-09 @ 17:48:32
URL: http://popflickan.blogg.se/
Postat av: linnéa

Du förstår dig verkligen inte på situationen. Jag måste säga att du är dum som klagar på Sjuksköterskor som går i strejk. De har all rätt att gå i strejk! När du pluggat tre år på högskola och sen har lika mycket lön som en Undersköterska, det är inte rätt! Du förstår inte vilket ansvar det är att vara sjuksköterska och vilket jävla jobb det är! Kommentera inte sånt du inte förstår dig på, du verkar bara vara dum. Sorry, men det är sant. Jag tar hand om folk liv. Jag skulle kunna ta hand om din mormor, jag styr över hennes liv och hur bra hon har det. Jag jobbar 8,5 timmar om dagen och gör allt skitgöra i hennes liv. och för det får jag max 13 000 i månaden! Är det rätt tycker du? Tycker du bara att jag är dum som har ett lågavlönat jobb, och borde inte klaga? Borde jag läsa till ngt jag inte vill, bara för att få lönen jag förtjänar? Att vårda människor borde ha den högsta lönen! Jag borde ha mer i lön är reinfeldt! Jag borde ha fett mkt mer än läkare! Läkare gör inte ett skit. De undersöker dig och konstaterar att det är cancer. Sen då? För det beslutet får de SJUKT mycket pengar. Men du då? Vem är det som ger dig cellgifter? vem är det som ger dig din medicin? Det är sjuksköterskor. Som pluggat minst 3 ÅR och får en jävla skitlön på kanske 17 000 OM DE HAR TUR! Sen då? Vem tar hand om ditt illamående? Vem torkar dina spyor? Vem byter dina lakan? Vem duschar dig? Vem är det som ser till att du äter som du ska och inte går ner i vikt och blir sjukare? Vem är det som ser till ditt välmående, vem pratar med sjuksköterskan om att du blir sämre? Vem har ansvaret att ta hand om ditt liv? VEm är det som ser till att du mmår som du ska? Vem är det som håller din hand när du dör? Vem fan äre om inte undersköterskan Linnéa Lindberg som får den maxade lönen på 10 000 ?

2009-02-10 @ 23:12:39
URL: http://LLINDB.BLOGSPOT.COM
Postat av: linnéa

Vad har lasse i lön och vad gör han för mänskligheten?
Vad har jag i lön för att jag MÅSTE ta hand om allt från 8 till 24 pers VARJE DAG? Är det rättvist och borde jag straffas för att jag vill hjälpa andra? Har vi inte rätt att gå ut i strejk för att få en lön jag är värd och visa mänskligheten på hur jävla lite vi tjänar, och vilken jävla katastrof det blir om vi inte finns? Är det inte mer än rätt?

2009-02-10 @ 23:20:58
URL: http://LLINDB.BLOGSPOT.COM

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Trackback-URL för detta inlägg:
RSS 2.0